onsdag 9 juni 2010

Alltid händer det något och då oplanerat.

Hormondrake nr skulle i söndags äntligen utöva en fysisk ansträngning. I hans fall är det då samma sak som att åka skateboard. Vad jag vet så var det första gången för i år . enl draken var det andra. Ja,ja det hela resulterade i alla fall i att han trillade. Fick lite ont i handen,frågade sin far om det var något "farligt". Draken fick från både far och dennes sambo svaret att nä då .. det är bara en stukning. Det gör ont ett par veckor men det går över.

Mej veterligen har varken hans far eller dennes sambo nån som helst sjukvårdsutbildning i botten ..

Måndag och arbetsdag får jag ett samal från draken som då berättar om hela tilldragelsen. Jag frågar som den mor jag är om han röntgat även om jag innerst inne vet svaret . Nope,inte röntgat - dom säjer att det bara är en stukning -. Iom att jag jobbade och det bara var en stukning blir lösningen att jag kommer när jag slutat,kollar om vi behöver åka in osv.

Väl hemma får hundarna kissa i farten och sedan beger jag mej till sonen,handen är svullen och lite lätt missfärgad. Måndag på akuten!! Helvete säjer man då .. Men i mina ögon fanns det iget annat att göra så vi for.

Det började inte bra,infarten till akuten hade försvunnit!
Givetvis lyckades jag leta mej fram oh fick även den sista parkeringen .. Sen började vi vänta! Väntrummet var givetis fullt och vi hamnade på en bänk i slussen .. Att hela bänken inte är gjord för att sitta på fick mina knän erfara när den automatiska dörröppnaren körde den mycket stabila dörren över mina knän. Som gjort för en ny såpa undrar vad tv3 säjer om mor & son söker läkare??
I den sk slussen finns ingen som helst luft,eller jo det gör det .. förmodligen den luften som kommer ut ifrån resten av sjukhuset och den är dessutom väl använd! Vad som däremot vid mina tidigare besök gjort slussen uppskatad av mej är kaffeautomaten som varit där .. Varit alltså!!
Nu var den borta!

Ersatt av en kyl med kalla drickor,visst är det oxå gott men stressade mammor kräver kaffe!Som om det inte var nog fick jag under mitt väntande i slussen erfara att det var allt utom enkelt att få något ur denna kyl. Man betalade ( många som gjorde det ) och sedan började man leta efter vart sakerna kom ut .. Ungefär samtidigt som man förstår vart drickan kommer så har tidslåset för öppna fack tröttnat och man är 15 spänn fattigare!

Men men .. efter ett par timmars väntande hade vi både fått plats i det mindre varma väntrummet och även fått anmäla oss.
Sedan väntade vi .. Så väntade vi lite till .. och lite till! Vi var inne på akuten vid 17 snåret .. runt 20 snåret fick vi träffa en läkare i 3 min .. Han tryckte på varenda punkt där det inte fanns uns av smärta och skickade oss till ett väntrum för röntgen.

Sedan väntade vi,och väntade och väntade. Av dom två väntrum vi sett fanns inte annat att läsa än barnböcker upp till 3 års ålder. en timme gick och en läkare sticker in skallen .. hoppet vaknar till liv bara för att slockna. det är trauma larm och vi får alltså stå tillbaka för detta i vår väntan på röntgen. Nu missunnar jag absolut ingen att gå före i kön .. mest ont först in är helt ok! Men va faan .. varför kan dom inte ha nån form av vuxenservice?? ska det va så svårt att hålla med en kaffeautomat och några tidningar?
Jag tvivlar starkt på att det finns folk som söker enbart för att sippa dåligt kaffe och läsa gratis lektyr och därmed ta upp dyrbar tid.

Vid 22 började det röra på sej igen och alla i i väntrummet fick i samlad klunga dra oss till röntgen. Vid det laget känndes det som en enda stor familj som knatade runt *L*

Först in av den nybildade familjen var inte vi .. Först in fick även gå in en andra gång då det var strul med apparaturen. Näste man till rakning var inte heller vi .. Och även dom fick ta om plåtarna!
Sen äntligen var det vår tur! draken gick in och röntgade och kom ut igen rätt snabbt faktiskt.Han berättade om vad som hänt där inne och jag drog slutsatsen av att vi skulle få ta en repris så vi väntade .. och väntade!

Efter en bra stund ser vi människan som hämtde honom och frågar lite försiktigt hur länge vi skulle vänta? Vi slapp repristagning på handen och fick en urskäkt att hon glömt bort oss.

Tillbaka till akuten igen då!
Samma familj och samma väntrum. Nu började klockan närma sej 00 .. En läkare dyker upp och börjar beta av oss trötta själar i en rasande fart. Dom andra fick gå hem och vi fick följa med in till datorn och kolla röntgenbilderna .. Inget snack om saken,tom mitt otränade öga såg samma sak som jag sjävl sett i min ungdoms glansdagar! Ett brutet båtben,kallas även för Tumba benet iom att en välkänns bandy legend brutit detsamma.Undrar om dom kan döpa om det till Kallson & Tumba benet??

Jag kunde inte annat än le .. trött och liite liite skadeglad .. Inte då för sonens skull utan för hans fars uttalande om stukningen! Vad gör man? Jo .. to the gips room ..