lördag 8 augusti 2009

Sonen back home again.

Jo nu är ordningen ( eller kaoset) återställt igen ..
Ungen anlände en vecka tidigare än beräknat. Han har tydligen skött sej väl nere i smålands mörka skogar,något han genast tog igen.

Några timmar efter han anlänt hemmet och jag fortfarande var på jobbet så ringde han.
Innan han ens sade hej så frågade han vart hans mjukisbrallor var .. Svårt att svara på så där när man står på jobbet. Till att börja med har han en drös med mjukisbrallor så smart som jag var frågade jag vilka .. Till svar fick jag dom som du packade ner och sen upp igen .. Aha .. jaha!! Som mamma får man en lätt trumpen min när man inser att ens son vuxit upp till MAN .. Brallorna .. ja .. har du kikat i garderoben? Sonen svarar .. nä .. *stoor suck*

Vi avslutar samtalet och det med en liten förmaning om att du kan väl vänta med sådana saker tills jag kommer hem .. Känns inte direkt så akut att få tag på just DOM brallorna så man är tvungen att ringa mej på jobbet. Nä säjer ungen ..
För att 20 min senare ringa och fråga vart nagelklipparen är .. jo den ligger i lådan där den alltid brukar ligga .. Tänk vad mycket man kan glömma under två veckors frånvaro!

Ja några dagar har gått .. ungen tar fortfarande igen sin frånvaro och det med råge känns det som.
Min mor ringde mej på jobbet .. Hon hade ringt hem och frågat efter mej .. ungen hade inte en aaning om vart jag kunde vara!
Min mor frågade så som mormödrar gör om han ätit frukost .. Nja säjer ungen lite fil och flingor ..
Min mor blir naturligtvis till sej .. en kille som växer behöver mera mat och frågar varför han inte ätit nån smörgås .. Finns ingen säjer ungen .. Jag får naturligtvis skäll från min mor!!

När jag väl kommer hem ligger brödet kanske 10 cm från den plats det alltid ligger på.
Pricken över i var ( hoppas det stannar där ) när jag varm och stressad kom hem nu i mellanakten på vad som så fint kallas delad tur ..
Ungen har tråkigt och vill att skolan ska börja .. Kan jag förstå men säjer inget,varpå han frågar om det finns något att göra. Självklart finns det att göra fattas bara annat här hemma. Föreslår gräsklippning men nej .. Dammsuga? ähh tråkigt!! Diska då? men fy faan så tråkigt .. Gå ut med hundarna ???? för varmt.
Så har han mage å säja att jag aldrig har tid att sitt och prata !!