lördag 25 april 2009

Storebror ser dej!


Läste när jag under morgonen gick igenom mina favorit dagstidningar om en tjej som bloggar.
Denna tjej är till råga på allt sjukskriven,inget fel i det om man frågar mej. Men sedan var det stopp! Hennes försäkringsläkare hade nosat upp henne på nätet ..
Trodde faktiskt dom hade annat för sej på arbetstid,tanken som då dyker upp är hur många timmar dom lägger ner på att nosa upp sina patienter på nätet??

Tjejens åkommor är för mej ovesäntliga,men faktum kvarstår att man för det första kan ljuga om precis vad som helst och att många gör det just på nätet. Utöver det så vet jag av egen erfarenhet att det finns mycket roligare saker att både prata och skriva om än smärta. Sedan å andra sidan finns det dom som inte vill prata om något annat än sina krämpor .. Så hur FAAN ska en läkare kunna dra in en sjukskrivning pga vad denne har läst på nätet?

Vänder man sedan på det hela,ex vis försäkringsläkaren trillar in på en sida där någon beskriver värk och smärtor .. Ja sjukskriver han då denne? Ologiskt jag vet .. men ändå inte.

Just det här med att vara sjukskriven är ett fenomen som intresserar mej! Det har varit mycket skriverier under dom senaste åren,bakom merparten av alla skriverier ligger det mer eller mindre tragiska händelser.
Vet inte riktigt vad regeringen tänkt åstadkomma med sina lagar och paragrafer. Att den delen av Sveriges befolkning som verkligen inte är arbetsför tar livet av sej? Och den andra delen som bara är lat går ut i arbete? Vilket arbete förresten?? Findrar man det hela så tar förmodligen den delen oxå livet av sej .. för att vara arbetslös och stå till den öppna arbetsmarknadens förfogande i dag är värre än skärselden!