lördag 23 maj 2009

Sverige,Sverige fosterlandet!


Ja den 6/6 smäller det och vi ska fira vår nationaldag,flaggan högt i topp och man ur huse! Men vad har vi att fira egentligen?

Vi har lagar och paragrafer om allt och lite till. Allt är väl strukturerat utefter bla ålder. Sex får du ha vid 15 år fyllda,men man räknas fortfarande som ett barn. Går det riktigt illa så är det barn som gör barn helt lagligt.
Gör man något riktigt brottsligt ,ja då straffas man som ett barn. Alltså är man tillräckligt mogen för att sätta ett nytt liv men inte tillräckligt mogen för att stå upp till sina handlingar?!

Vi är vid 18 års ålder berättigade till att rösta och påverka hela vårat lands styre. Samtidigt får vi sätta oss bakom ratten och .. påverka andra människors existens på vägen .. Köpa starköl går bra på krogen men inte får vi handla på systemet :-) Dubbelmoral?

Något annat som irriterar mej nåt fruktansvärt är vår syn på djur!
Det finns en massa lagar om hur man ska ha sina djur,då menar jag att boskap,fågelfä och hästar har bestämmelser om hur stor yta dom ska ha .. Hur mycket dom ska vara ute ( hästar ) och hur länge dom får stå uppbundna i sträck ( även där häster ). Å andra sidan så finns det undantag för dessa lagar så .. Vem bryr sej??

Hundar får bara vara ett visst antal timmar i en bur, och man får bara ha ett visst antal djur innan man är tvungen att registrera sej som kennel och uppfödare.

Men det finns ta mej faan ingen jävla lag om att vi inte får knulla dom stackarna!!!
Det är däremot förbjudet att slå dom ..