tisdag 10 mars 2009

Det sociala ( falska ) spelet

Jag har många gånger ( tro det eller ej ) suttit tyst och betraktat min omgivning. Lyssnat och bitit mej i tungan för at inte förstöra den förtrollande stämmningen.

Jag vill komma till det sociala spelet som förekommer överallt .. tyvärr är jag medveten om att även jag mellan varven dras med i det hela. Absolut inget jag är stolt över!!

Det säjs att barn och fyllehundar är dom enda som talar sanning,ligger en hel del i det om man orkar tänka efter.
Hur ofta har man inte dragit på mungiporna inför hämtning eller lämning på dagis .. man hör en unge med trulig stämma högt och klart deklarera att JAG TYCKER INTE OM DEJ !!! Dom menar det och dom vågar säja det,en eloge till ungarna.Till oss vuxna borde det delas ut pisk!

Genom att succesivt introducera våra barn till vuxenvärlden inviger vi ju faktiskt även barnen till vårat eget sociala falskspel. Vilken förälder har inte tystat sitt barn när det trillat in någon släkting som inte faller ungen i smaken .. Vilken förälder har inte tvingat sin unge att ge någon parfymstinkande moster med skäggvårta på hakan en kram .. Fast vi vet att ungen inte vill? Detta då för att förmodligen tacka för någon gåva som ungen redan glömt bort att den fått eller liknande.

Vi lär alltså våra barn redan från sandlådan att lögner är OK, att den sociala etiken och moralen kräver att man ibland gör sådant som man inte vill men inte heller egentligen måste.

Inte undra på att samhället ser ut som det gör i dag!!

Undrar hur samhället skulle se ut om vi vågade stå för det vi tycker och tänker? Hur många människor som skulle vara lyckligare?

Hur många har inte haft chansen att förverkliga sej själva eller sina drömmar .. Men avstått i rädslan för vad andra ska tycka.

Oj,djupa tankar för att bara vara tisdag .. men dom flög på mej under dagen när jag satt och kikade på lediga jobb.
Visst måste jag jobba och visst vill jag jobba ..

Men vågar man inte så kan man heller inget vinna .. Varför ska jag sitta och söka samma sortens jobb som jag alltid sysslat med? Jag vet ju ändå med mej att jag gillar jobbet men i långa loppet står jag inte ut med det smilande och smörande som det innebär.