fredag 6 november 2009

Aj,aj ..

Hamnade på nåt höger i en udda konversation via sms i dag.
För att göra en lång historia kort så gick det ut på Ovatjarka kontra hundar med vargblod i.

Jag blir så jädra trött när man framhåller djur som helt öppet har en kanske lite annorlunda bakgrund och användningsområde bakom sej.

Ingen diskrimering nu då men .. nakenhundar kanske inte ska bo där temperaturen ofta visas med - före ..

Hundar som är linjeavlade för att tänka själva och det då i vakt situationer kanske ska få fortsätta med det i stället för att föras in i samhället som söta stora penisförlängare.

Å hur ska jag då försvara mitt eget val av hund?
Tja .. dom är enl polisen värdelösa för dom vill inte kampa .. Det har varit viss utvärdering på dom som tjänstehund iom deras stora flock känsla .. Men dom har väl inte fullt så mycket "please to will" som en retriver.
Dom har funnits så pass länge i Sverige och dessutom varit både omskrivna och hatade så .. Skulle en enda varghund ( det som kallas hybrid ) så mycket som smakat på en människa skulle det bli ett jädra liv!

Att människor som kallar sej hundmänniskor inte kan använda skallen å läsa på innan dom både skaffar hund och sedan uttalar sej gör mej bara så jävla fly förbannad.
Men .. när en människa som dras till terriers,dåtidens mindre trevliga schäfrar och div spanska lite kraftigare hundar tar sej an rasen OT .. ja då kan det väl inte vara så mycket mer än i form av en kukförlängare??
När sedan dom här jyckarna som gör sej jättebra långt ute i skogen och där vaktandes mot varg,björn och annat ska intergeras i samhället,säljas fom familjehund och showdogs .. Då tycker jag att det är dags att sätta stopp och ett ordentligt stopp!