fredag 20 november 2009

Nu är det inte roligt längre!

Kollade almenackan,inte nu på söndag men den som kommer därpå är första advent! Alltså 4 veckor fram till jul!

Jag börjar från början tror jag ..
var ute på promenad med en kompis när vi pratade som två tanter brukar göra .. Det låter ju ungefär så här .. - tänk va tia går fort du -
Den meningen utvecklade sej naturligtvis i form av att snart är det jul!

Jag gillar inte julen!!
Det finns inget fint med julen längre,när jag var barn fanns mina mor och far föräldrar. Mjuka paket med stickade strumpor och vantar .. Vantarna luktade surt när dom blev blöta .. strumporna blev än värre illaluktande efter en dag i stallet och när dom senare torkade var dom stenhårda ( tå bira jag *L*? ).
Saknar här mormor,morfar var nog vad jag minns med en enda jul .. Hans krigs skador satte stopp för julfirandet iom att han var tvungen att stanna hemma och vakta källaren .

Det var farmor som stog för stickandet .. och världens goaste Janson! Farfar är i minnet en go gubbe som bar mej på sina axlar .. rutiga skjortor med uppkavlade ärmar och cykelburen.

Men åter till promenaden!
Jag råkade i förbifarten och en släng av ironisk humor dryfta att det var dags å fira jul. Kanske mer för att shocka grannarna som förmodligen är helt inställda på att jag är en dålig verson av Jehovas församling!

Vad ska man med ovänner till när man har vänner? Vet jag ställt den frågan förut men det blir allt mer uppenbart!
Samma kväll ringer det och jag får en order av min promenadväninna att komma till henne omedelbums!

Trodde det var nåt med hundarna .. kanske ond bråd död eller nån form av sammanbrott!
Sammanbrottet fick jag stå för själv!
Hon hade i nån form av städiver insett att hon hade tomtar å allehanda jul prylar för ytterliggare 3-4 hem till!
Naturligtvis hade hon då plockat ihop allt man behöver för att fira en jul och lite till .. Har svårt att sätta fingret på om det ligger snällhet eller ren jävulskap bakom det hela!

Ja så nu sitter jag här .. är innehavare av ett flertal kartonger med allehanda röda färger,glitter och krav på stearin! En jädra julgran i plast lyckades hon prångla på mej oxå!

Innan det här var jag en mycket nöjd ägare av en advents stake,arv från mormor och jättefint nerpackad i källaren!
En trearmad mycket gammal träljustake även den ärv men efter en man som passade min förra hund .. Å den staken kom i sin tur från hans mors kvarlåtenskap. Det räckte för mej .. träljustaken står framme året runt för den är fin ..

Nu måste jag ju putsa fönstren .. väninnan hotade med att hon minsann skulle få fram julgardiner åt mej oxå!
Dammtorka på dom ställen där jag vanligtvis fuskar ..
Har jag kommit så långt så VET jag att alla pryttlar kommer att åka upp .. Iom att sakerna åker upp så ska det ju dofta jul .. å hur man får till det är inte så svårt att räkna ut! Man bakar och lagar allehanda mat som traditionen kräver!
Till jul kanman inte baka en kaka .. nä det ska va 7 sorter av dom små och hårda .. Sen ska det va mjuk pepparkaka .. Lussekatter får man inte glömma och gärna en sandkaka. Diverse konstverk med färgad marsipan och nougat hör ju oxå till .. ischoklad och knäck.

Rödkålen som finns färdig på burk duger inte åt mej .. å ingen jul utan rödkål! Allt ska jag göra själv .. det enda jag ger ner på är julkorven,jag tvingar mej till att köpa den.

Och allt detta för vad?
En son som inte är hemma .. hundar som inte käkar nåt som är sött? Som inte helst ska äta i alla fall för mycket av det som är salt!

Katter som älskar att jaga och döda bling bling .. hela jädra julen är ju bling bling! Min dammsugare brann ju och den jag hade i källaren får jag göra konstgjord andning på och diverse hot för att den ska suga!

Livet skulle nog te sej lite ,lite enklare utan vänner känns det som !