måndag 23 november 2009

Med Gunnar & Rolf i sängen kan allt hända!


Gick och lade mej tidigt i går .. Jetlag utan att lämnat Sveriges gränser? Kanske .. i alla fall en ovanligt händelserik vecka!

Nybäddat i sängen .. kuddarna nyboxade och härligt fluffiga så där att man bara ler inombords när täcket åker upp till hakan!

Sen kommer Gunnar och ska lägga sej,hon gör det vanligen väldigt enkelt för sej .. som en mössa ovanför mitt huvud och där är hon kvar hela natten. Men i går ville det sej inte riktigt! Slutade att hon hade rumpan intill mitt öra och svansen över min näsa. Det går givetvis inte att sova med en svans under näsan så dn stoppade jag under täcket. Flyttade lite på huvudet för hennes päls killade mej i örat .. sen skulle jag sova!

Då kommer Rolf! Med ett skutt värdigt en kängru studsar han upp och efter honom Akela .. nästan så jag piggnade till där faktiskt .. Som tur var mosade Rolf ner sej som han brukar.
Men det gjorde inte Akela .. så här tidigt brukar matte inte lägga sej .. måste kolla om det är nåt fel påna ..! Bit i fötter å bit i armar .. morra lite och lek ett farligt odjur!
När Akela äntligen insåg att det inte fanns en enda chans i hela världen att få fart på mej suckde hon och lade sej väldigt demonstrativt över mina ben. Första tanken var att skjuva bort henne men jag iinsåg att hon förmodligen skulle ta det som ett tecken på lek och avstod! Borde vara lika obekvämt för henne som för mej .. Och var det inte så obekvämt för henne så borde ju mina ben domna bort av tyngden och jag känner ändå inget .. Så gick tankegången i alla fall.

Så nu då .. äntligen sova .. i ungefär samma sek som jag tänker den tanken hör jag ett oidentifierbart ljud .. något väsande eller kanske mer pysande . Ljudet lokaliseras snabbt till mitt vänstra öra och där är Gunnars rumpa! Jo det är sant!! Hon släppte som det så fint heter väder rätt in i örat på mej .. och vilket väder sen!! Gruvön släng dej i väggen!

Nu är Gunnar 16 år och har kanske inte alla etikens lagar med sej längre .. och inte jag heller .. Tog tag i katten .. stoppade henne under täcket ( hon brukar ligga så hos jr i hans säng ) och sen gav jag igen !Undrar om hon uppfattade piken?