fredag 6 november 2009

Usch nu har jag fått upp adrenalinet!

Medan jag ändå är igång och skriver om det jag brinner för .. ja hundar så klart!!

Måste bara få ner ett par rader till innan vi ska ut i pissevädret!

Avel!
Varför sätta djur till världen om dom inte har något att tillföra rasen?
Världen är full av sådanan hundar!!

Varför betala hutlösa summor för blandraser? Världen är full av dom oxå .. oftast ligger det ren och skär idioti bakom den sk aveln .. Ny bil? Utlands resa eller något annat man kan behöva ha?

Senast i går gick det att läsa om en sk uppfödare som har blivit belagd med djurförbud,där får människan själv placera ut sina djur .. Vad händer? förmodligen samma sak som tidigare men nu med hjälp av bulvaner.

Sen blir jag så jädr trött på alla nya raser som poppar upp .. cocker poo .. labbradolido .. collidor å en massa annat trams.
Folk säljer dom "nya" raserna med en massa ordbajs och människor betalar och går på skiten .. En del lyckas tom sälja uppenbar inavel utan att skämmas.

Vad kan man då göra?
Tja,vill grannen ha en jycke .. upplys grannen om det dom redan inte vet .. tyvärr allt för ofta vet dom inget och man får upplysa om ALLT. Hellre det än att sitta och se ett djur bli missförstått eller en vandringspokal.
I stället för att säja till en fyrbarns mor med karln jobbandes i Norge som ska köpa en rottis/terrier/dalmatiner/mastiff /border korsning att det där skulle aldrig jag göra .. I stället för att tjaffsa om renras hit och dit ..
Berätta om dom olika raserna .. berätta om att det kan bli en minielefant .. Berätta att det kan faktiskt bli en riktig Dr Jäkel & mr Hyde .. likaväl som det kan bli en alldeles alldeles underbar Lufsen.
Visst ska sådanan hundar när dom ändå är satta till världen få en chans .. men kanske inte till vem som helst .. Inte till summan som skulle kunna inbringa både mat och hyra för en hel månad..
Men,får folk upp ögonen så kanske den helvetiska sjuka och knäppa aveln kan avta .. Det är ju ändå pengarna som styr idioterna.